#20 STORE Banneriuusi

Jatkosarja rantautui Myyrmäkeen Pikakiitäjien matkatessa Mr. Taxi HC:n vieraaksi. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kahdesti: alkusarjassa Mr. Taxi haki täyden pistepotin Helsingistä lukemin 2-3. Jatkosarjassa joukkueiden tiet kohtasivat uudelleen, silloin Pikakiitäjät oli parempi kotonaan 2-1. Näin ollen illan ottelusta oli ennakkoon odotettavissa tasaista, pienten marginaalien peliä.

 

Tuttuun tapaan Mr. Taxi lähti otteluun leveällä, kolmen ketjun rosterilla. Vastaavasti vierasjoukkueen kokoonpano rajoittui kahteen ketjuun. Kotijoukkue lähtikin otteluun selkeästi kuskin paikalle, kun kerta toisensa jälkeen se vyörytti hyökkäyksiä kohti vastustajan maalia. Ajassa 7:25 Pikakiitäjien Janne Laihonen joutui turvautumaan kiellettyihin keinoihin saaden kahden minuutin jäähyn kampituksesta. Kotijoukkueen ylivoima pyöri mukavasti ja aivan ylivoiman lopussa pyöritys palkittiin, tosin hieman vastustajan avustuksella. Erno Junnikkala tarjosi paikan Julius Välimäelle, joka laukoi kiekon kohti maalia. Pikakiitäjien puolustaja potkaisi maalin eteen pyörimään jääneen kiekon epäonnekseen omaan maaliin. Yhtäkaikki, Mr. Taxi Hockey Club ottelussa 1-0 johtoon ja Julius Välimäelle kauden toinen maali. Vierasjoukkueen maalipaikat olivat ensimmäisessä erässä harvassa, mutta Mr. Taxin maalivahtina pelanneelle Jani Maliselle kirjattiin 13 torjuntaa. Yhtä monta kertaa kiekon eteen ehti myös Pikakiitäjien maalivahti Kari Mutka.

 

Toinen erä ehti vanheta vain 38 sekuntia kun Janne Hakulinen tuplasi johdon 2-0:aan. Syöttöpisteet herroille Timo Paasikangas sekä Mikko Paju. Vain neljä minuuttia edellisestä Pentti Muhosen tulinen rannelaukaus yllätti Pikakiitäjävahdin ja lukemat valotaululla vaihtuivat 3-0:aan. Maalin syöttivät Julius Välimäki illan toisella tehopisteellään sekä Tuomas Räisänen. Pikakiitäjien ainoat maalintekopaikat ottelun edetessä syntyivät vastahyökkäyksistä. Niin myös 3-1 kavennusmaalikin, kun Joni Pakarisen lähettämä syksyn viimeinen putoava lehti vastahyökkäyksen päätteeksi yllätti erässä 9 kertaa torjuneen Malisen. Kavennusmaalin jälkeen kotijoukkue ei jäänyt ihmettelemään vaan kuittasi maalin nopeasti. Peliä ehti kulua vain reilu puoli minuuttia kavennusmaalista kun Timo Paasikangas sai loistavan syötön Janne Nissilältä maalin eteen. Paasikankaan nopea backhand-forehand-liike ja kiekko verkonperukoille. Seuraava maali nähtiin ajassa 25:44 kun kotijoukkue onnistui jälleen maalinteossa. Lukemat 5-1:een laukoi Jarkko Seppälä, jolle maali oli kauden ensimmäinen ja tuuletuksesta päätellen helpottava. Maalin tarjoilivat Pauli Luode ja Antti Kousa.

 

Enempää maaleja ei toisessa erässä nähty, joten kolmanteen erään lähdettiin kotijoukkueen 5-1 johdossa. Heti erän alkussa vierasjoukkueen pelaaja onnistui pääsemään Erno Junnikkalan ihon alle ja siitä syntyneestä tilanteesta tuomittiin Junnikkalalle kahden minuutin rangaistus estämisestä. Alivoimapeli oli tiivistä ja toimi hyvin, eikä Pikakiitäjät päässyt edes kunnon maalipaikoille. Erän toinen alivoima koitti jo heti ajassa 36:11, kun Pauli Luode takakarvasi itselleen kahden minuutin jäähyn. Syyksi ottelun tuomaristo löysi huitomisen. Jälleen kotijoukkueen alivoimapeli oli vesitiivistä eikä takaiskuja koettu tälläkään alivoimalla. Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän vierasjoukkueen jalka alkoi painamaan ja nimestäkin voitiin ottaa sana "Pika" pois. Ajassa 42:44 Kiitäjä-vahti joutui kaivamaan kiekon selkänsä takaa jo kuudennen kerran, kun Antti Kousa viimeisteli loppulukemiksi 6-1. Piste oli Kousalle illan toinen ja syöttöpisteen maaliin saanen Paasikankaan kolmas. 6-1 maaliin syöttöpiste myös puolustaja Mikko Rintalalle.

 

Ottelun loppulukemat 6-1 (1-0. 4-1, 1-0) poikkesivat täysin ennakko-odotuksista. Maalivahtien torjunnat 30-39 kertovat kotijoukkueen hallinnasta läpi ottelun. Voitto oli Mr. Taxi HC:n kauden toinen ja jatkosarjan ensimmäinen. Pikakiitäjät-ottelu oli joukkueen tämän vuoden viimeinen peli, mutta samalla se oli viimeinen peli vähään aikaan kotisivujen ylläpitäjänäkin tunnetulle Mikko Pajulle, kun hän vaihtaa Mr. Taxi-peliasun armeijan harmaisiin. Sivuston ylläpidosta tulee tämän ajan vastaamaan Ville "Gusse" Gustafsson. Reklamaatiot otteluraporteista ja tilastovirheistä ensisijaisesti siis hänelle.

 

Seuraavan kerran joukkue on tositoimissa 11.1.2016, kun OHT saapuu vieraaksi Myyrmäkeen. Otteluhan alkaa totutusti kello 21:50, tervetuloa paikanpäälle katsomaan, miten ne joulukinkut on oikeen sulateltu reisistä!

14.12.2015

 

Uutiset